torsdag den 13. oktober 2022

 


FE – SAGEN EFTERLADER INDTRYK AF PANIKAGTIG POLITISK INDBLANDING

Lars Findsen tager nu bladet fra munden i FE-sagen, som han

kalder vanvittig. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

FINDSENS BOMBE



 

STATSMINISTER Mette Frederiksen siger, at hun ikke kan sige noget på grund af sin tavshedspligt. Fhv. forsvarsminister Trine Bramsen vil ikke udtale sig. Justitsminister Mattias Tesfaye vil gerne udtale sig, men kun for at fortælle, hvorfor han ikke kan udtale sig.

De i valgkampen ellers så rapkæftede ministre er pludselig blevet mundlamme. Det skyldes en bombe, som detonerede i går. Nemlig Lars Findsens nye bog, ’Spionchefen – erindringer fra celle 18’.

I VINTEREN 2021 blev Findsen som chef for Forsvarets Efterretningstjeneste anholdt i Københavns Lufthavn, låst inde i celle 18 i Hillerød Arrest og sigtet efter straffelovens landsforræderparagraf for at have røbet statshemmeligheder.

Efter 71 dage blev Findsen løsladt, men senere tiltalt, og i bogen reflekterer han over, hvordan og hvorfor han er endt som kriminel hovedperson i en spiongyser.

LARS FINDSEN mener, at sagen er politisk motiveret, og at ’nogen’ i regeringen – og formentlig også departementschef Barbara Bertelsen – har villet ham til livs. Det bygger han bl.a. på en samtale, han i august 2020 havde med Trine Bramsen, da hun stadig var forsvarsminister. Det skete, i forbindelse med at Tilsynet med Efterretningstjenesterne var på vej med kritik af FE-ledelsen.

SPIONCHEFEN ANFØRTE, at det ville være forkert at fjerne den øverste FE-ledelse umiddelbart før tilsynets kritik, fordi alle så fejlagtigt vil tro, at den havde gjort noget forkert.

Bramsen svarede, ifølge Findsen:
– Jeg er med på, at der ikke er noget at bebrejde hverken FE, din indhentningschef eller dig. Men du har været med så mange år, at du godt ved, at jeg skal kunne tælle til 90.

FE-SKANDALEN ER en af efterkrigstidens mest dramatiske og spektakulære sager, fordi den skader Danmarks samarbejde med udenlandske spiontjenester.

Samtidig har håndteringen været så klodset og farceagtig, at den efterlader indtryk af panikagtig politisk indblanding.

Helt åbenlyst har oppositionen spekuleret i, om Trine Bramsens afgang fra Forsvarsministeriet og Nick Hækkerups pludselige farvel som justitsminister har med Findsen-sagen at gøre.

REGERINGEN KAN ikke bare negligere Findsens anklager, men må som mindstemål bakke op om den kommissionsundersøgelse efter valget, som de borgerlige kræver.

Når røgen på et tidspunkt har lagt sig, vil de eneste vindere i sagen være de aktører i udlandet, som ønsker utryghed i Danmark.

De gnider sig mere og mere i hænderne for hvert skud, myndighederne og politikerne placerer i deres egne fødder.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/lederen/findsens-bombe/9468802

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

  Interview.  Koranloven er ikke et enkeltstående tilbageslag mod ytringsfriheden. Demokratiske landes regeringer lukker i stigende grad ned...